Kuleönü
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

YEMEK TARİFLERİ

3 posters

Aşağa gitmek

YEMEK TARİFLERİ Empty YEMEK TARİFLERİ

Mesaj  kpitiyoz 6/11/2007, 21:02

ACEM KEBABI
MALZEMELER
500gr kuzu kemiği
1kg kuşbaşı et
1fincan nohut
1fincan kuru bakla
2adet soğan
1adet domates
3bardak sıcak su
½ limon
tuz
HAZIRLANIŞI
Nohut ve baklayı akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın ve süzün. Toprak kap içine kemik, et, soğan, bakla, nohut, 1bardak su ve az tuz katarak harlı ateşe oturtun, kaynayınca altını kısın kapağı kapalı şekilde 1saat pişirin. Üzerinde biriken köpüğü ayırırsınız. Zamanı dolunca kabuksuz doğranmış domates, limon suyu ve 2bardak suyu katıp tekrar kaynatın. Yemek pişince eti, kemiği ve bakliyatı ayrı kaplara koyun. Suyunu da ayırın. Ayırdığınız bakliyatı makineden geçirerek püre yapın. Servis tabağına püreyi yayın; üzerine ve çevresine de etleri yerleştirerek sıcak olarak servis edin.

ADANA KEBABI
MALZEMELER
1kg kıyma, 1kaşık biber salçası, tuz, kırmızıbiber, domates, biber, pide

HAZIRLANIŞI
Kıymayı salça, kırmızıbiber ve tuz ile yoğurun. Yoğururken elinizi ara sıra suya batırın. Etleri enli şişlere saplayıp elinizle hafif sıkın izi kalsın. Bunları da az harlı ateşte çevirerek pişirin. Domates ve biberlerden de ızgara yapın, önce pişen etleri pideye çekin ardından da ızgara sebzelerden ekleyin.

Akşehir Güveç Kebabı
MALZEMELER
½ kg kuşbaşı et, 2adet patlıcan, 1adet soğan, 2adet domates, 3adet patates, 4adet sivri biber, 2diş sarımsak, 1çay bardağı sıvıyağ, 1fincan su, tuz-karabiber

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyup, doğrayın, tuzlu suda bekletin. Soğanı piyaz; domatesleri halka; patatesleri küp şeklinde doğrayın. Bütün sebzeleri aynı kaba alıp baharat serpin.
Çelik tencere içinde ½ çay bardağı sıvı yağ ile eti kavurun. Etler suyunu salıp çektikten sonra üzerine önce patatesleri sonra sebzeleri dizin. Kalan yağı ve suyu dökün. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile sararak kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.

Ali Nazik
MALZEMELER
1 kg patlıcan
½ kg.kuzu kıyma
10 yeşil biber
Sarımsaklı yoğurt
2 kaşık toz kırmızı biber
3 kaşık tereyağı

HAZIRLANIŞI
Patlıcan ve biber közlenip temizlenir .Borcama önce patlıcan sonra üstüne biberler konulur. Sarımsaklı yoğurt üzerine dökülüp karıştırılır. Kıyma kavrulup en üste dökülür. Tereyağda eritilen toz biber yemeğin üstünde gezdirilir.

ALİ PAŞA KEBABI
MALZEMELER
1kg koyun eti
5adet soğan
2adet domates
120gr margarin
4kaşık sıvıyağ
2bardak su
12 adet baklava yufkası
maydanoz
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Kemiksiz kuşbaşı doğranmış eti 50gr margarin ile bir tencereye alıp sote edin. Et suyunu salıp çekince de yarım ay doğradığınız soğanları ilave edin, ölsünler. Kabuksuz doğradığınız domatesi ve baharatı karıştırın. 1-2 dk sonra sıcak suyu dökün, kapağını kapatıp kısık ateşte 1,5saat kaynatın. Et suyunu çekince kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan indirin.
Yufkaları ikişerli olmak üzere çift çift tezgaha yayın. Aralarına margarin sürün, bunları katlayıp kare şekli verin ve ortalarına etli karışımdan pay edip bohça şeklinde de kapatın. Hazırladığınız bohçaları yağlı tepsiye aralıklı dizin ve üzerlerine sıvıyağ sürün. 160-170derede kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Bademli et sote
MALZEMELER
500gr yağsız dana eti
Bir su bardağı soyulmuş badem
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
Bir diş sarmısak
5 Yemek kaşığı soya sosu
6 Yemek kaşığı beyaz şarap
1 Tatlı kaşığı nişasta
8 adet yeşil biber

HAZIRLANIŞI
Eti şerit şerit doğrayın.
Yeşil biberleri yıkayın,uzunlamasına ince ince doğrayın.
Bademleri ise orta irilikte kesin,yağsız tavada hafifçe kavurun.
Kalın dipli bir tavada zeytinyağını iyice kızdırın.Etleri yağda kavurun.Biberleri ilave edip birlikte yumuşatın.Daha sonra sarmısak,soya sosu ve şarabı ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin.Bir miktar su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin.
Servis yapmadan önce bademleri katın.Dilerseniz haşlanmış pirinç ile servis yapabilirsiniz.


Beğendili kebap
MALZEMELER
4 kişilik
1 1/2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
500 gr kuşbaşından daha iri doğranmış dana yada kuzu eti


HAZIRLANIŞI
Soğanı rendleeyin. sıkarak suyunu çıkarın. Etleri bir kaba koyun ve soğan rendesi ile suyunu üzerine dökün ve karıştırın. 5-6 saat buzdolabında bekletin. Tencerede bir çorba kaşığı tereyağını kızdırın. Etleri kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Salçayı suda ezin ve biraz tuzla birlikte tencereye dökün. Et yumuşayana kadar pişirin.
Patlıcanları ocakta közleyin. Kabuklarını soyun ve 10 dakika limonlu suda bekletin. Sonra sıkarak suyunu çıkartın. Küçük bir tencerede tereyağın bir kaşığını kızdırın. unu ekleyip, sararana kadar kavurun. Ateşten alıp patlıcanlarla karıştırın. Tuzunu ayarlayın sonra döverek püre haline getirin. Kalan tereyağını ve kaşar peyniri rendesini de ekleyin. En son olarak da sütü ilave edin iyice karıştırın. Tabağa önce bu püreden koyun üzerine de etten ve etin kendi sosundan koyun. Arzu ederseniz tabağın kenarında ızgara da pişirilmiş sivri biber ve domates dilimleri de servis edebilirsiniz.

Arapkir Kızarması
MALZEMELER
2 kg kemikli et, kuzu budundan
3 adet soğan , ince doğranmış
3-4 yemek kaşığı salça
125 gr margarin
1 kutu yoğurt
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI
Margarini ılıtıp, yumuşatın. Bütün malzemeyi bir kapta kanştın ve etlere iyice yedirin. Sıvanmış et parçalarını tencereye koyun ve artan malzemeyi etlerin üzerlerine dökün. Ağır ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. İki bardak su ilave edin, malzemeler suyu çekinceye dek pişirin. Yanında pilav ile servis yapın.

Alluciye
MALZEMELER
Kemikli ve biraz yağlı kuzu veya koyun eti
250 gram köftelik kıyma
250 gram yeşil soğanın yeşil kısmı
1 demet maydanoz
yarım kilo yeşil ekşi erik
biraz tuz
1 su bardaği sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Öncelikle erikleri su ile yumuşayana dek pişirin. Piştikten sonra bir süzgece dökün ve ezerek çekirdeklerini ayıklayın diğer taraftan kemikli eti sıvı yağda biraz kavurduktan sonra üzerine etin üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyerek etler yumuşayana kadar pişirin.(düdüklü tencerede de pişirebilirsiniz) Bu arada kıymaya az tuz ekleyerek iyice yoğurun ve küçük yuvarlak köfteler yapın.Bu köfteleri ayrı bir yerde sıvı yağda biraz kavurun. Etler pişince içine köfteleri, erikleri, doğranmış yeşil soğanları ve biraz tuz atın ve yarım saat, önce hızlı daha sonra kaynamaya başlayınca da kısık ateşde 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra doğranmış maydanozu atıp servis yapın.

Not : Bu yemek Mardin ilimize aittir, alluciyenin anlami erik yemeği demektir ve bu yemek pilavla birlikte yenilir.

HEPSİ TÜRK MUTFAĞINDANDIR!!
''NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE''

kpitiyoz

Mesaj Sayısı : 9
Kayıt tarihi : 05/11/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

YEMEK TARİFLERİ Empty Geri: YEMEK TARİFLERİ

Mesaj  mysterious_devil32 6/11/2007, 21:04

Alirsa saol kocum
mysterious_devil32
mysterious_devil32
pilot(fb)
pilot(fb)

Mesaj Sayısı : 97
Location : Turkey/Isparta
Kayıt tarihi : 04/11/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

YEMEK TARİFLERİ Empty Geri: YEMEK TARİFLERİ

Mesaj  mysterious_devil32 6/11/2007, 21:05

Bide sunları annene yaptırıp okula getir Very Happy
mysterious_devil32
mysterious_devil32
pilot(fb)
pilot(fb)

Mesaj Sayısı : 97
Location : Turkey/Isparta
Kayıt tarihi : 04/11/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

YEMEK TARİFLERİ Empty Geri: YEMEK TARİFLERİ

Mesaj  Kan_Mevsimi 6/11/2007, 21:09

Lan alinti die yazarmisin lan arkadasim..
.Yazsana !
Kan_Mevsimi
Kan_Mevsimi
Gariban Mod
Gariban Mod

Mesaj Sayısı : 91
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 05/11/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

YEMEK TARİFLERİ Empty Geri: YEMEK TARİFLERİ

Mesaj  mysterious_devil32 6/11/2007, 21:11

dikkat edersen hepsi mardin yoresinden alıntıdır we turk mutfagından yazıor
mysterious_devil32
mysterious_devil32
pilot(fb)
pilot(fb)

Mesaj Sayısı : 97
Location : Turkey/Isparta
Kayıt tarihi : 04/11/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

YEMEK TARİFLERİ Empty Geri: YEMEK TARİFLERİ

Mesaj  Kan_Mevsimi 6/11/2007, 21:14

Not : Bu yemek Mardin ilimize aittir, alluciyenin anlami erik yemeği demektir ve bu yemek pilavla birlikte yenilir.
yazdıgın sey bu bunu acıkla bana hadı goster kendını hodri meydan kım haklı mesajlarını dıkkatlı okuyup yaz
Kan_Mevsimi
Kan_Mevsimi
Gariban Mod
Gariban Mod

Mesaj Sayısı : 91
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 05/11/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

YEMEK TARİFLERİ Empty Geri: YEMEK TARİFLERİ

Mesaj  mysterious_devil32 6/11/2007, 21:22

Yemek kitabından yazdı belki alla alla hem bu yemek belirli bir bilgi yada baska bir forumla bizi ters dusurecek bisi deil
mysterious_devil32
mysterious_devil32
pilot(fb)
pilot(fb)

Mesaj Sayısı : 97
Location : Turkey/Isparta
Kayıt tarihi : 04/11/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

YEMEK TARİFLERİ Empty Geri: YEMEK TARİFLERİ

Mesaj  Kan_Mevsimi 7/11/2007, 13:31

simdi sana soleyım hıc bir forumla ters dusmeyız bunu bil tmm mı...
Eger bi konuya alıntı yazmadık dıe birsey olsun sana 50 ytl vercem.Very Happy
Kan_Mevsimi
Kan_Mevsimi
Gariban Mod
Gariban Mod

Mesaj Sayısı : 91
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 05/11/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

YEMEK TARİFLERİ Empty Geri: YEMEK TARİFLERİ

Mesaj  mysterious_devil32 7/11/2007, 13:33

tmm ama wer What a Face
mysterious_devil32
mysterious_devil32
pilot(fb)
pilot(fb)

Mesaj Sayısı : 97
Location : Turkey/Isparta
Kayıt tarihi : 04/11/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz